به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از ايسنا، اخيرا شبهنظاميان گروه «دولت اسلامي عراق و شام» موسوم به (داعش) در برخي مناطق شمال عراق ارتش اين کشور را شکست داده و اين مناطق را تصرف کردند.
ويتيت منتربهرن، يک کارشناس حقوق بينالملل که در تدوين اين گزارش مشارکت داشت، گفت: ما مدتها پيش خطر سرايت درگيريها را پيشبيني ميکرديم و اکنون به سرعت گرفتن درگيريها در سطح منطقهاي تبديل شده است. ما در آستانه يک جنگ منطقهاي هستيم که بسيار نگران تحقق آن هستيم.
اين در حالي است که روز دوشنبه ناوي پيلاي، کميسيونر ارشد سازمان ملل در امور حقوق بشر اظهار داشت: نيروهاي همپيمان با داعش در شمال بغداد از طريق اعدام صدها فرد غيرنظامي طي پنج روز گذشته مرتکب جرايم جنگي شدهاند.
همچنين در گزارشي که روز سهشنبه به شوراي حقوق بشر سازمان ملل ارائه شد، آمده است: شبهنظاميان خارجي سني با اعتبارات حمايتي به سوي سوريه سرازير شدهاند. در اين کشور گروههاي شورشي شامل داعش در مناطقي که تحت کنترل دارند از غيرنظاميان سوءاستفاده ميکنند.
در گزارش بازرسان سازمان ملل تاکيد شده است: وقوع جنگ منطقهاي در خاورميانه از هر زمان نزديکتر است. وقايع عراق به عنوان کشور همسايه سوريه تبعات خشونتآميزي براي سوريه خواهد داشت. اين گزارش تصريح کرد، تعداد رو به افزايش شبهنظاميان افراطگر نه تنها گروههاي سني مذهب را هدف قرار ميدهند بلکه گروههاي ديگر شامل شيعيان، علويان، مسيحيان، ارامنه، دروزيها و کردها را نيز هدف ميگيرند.
اين گزارش خاطرنشان ساخت، گروه داعش در پايان ماه مه حدود 200 نظامي کُرد را در حملهاي به شهر حلب ربود. منتربهرن خاطرنشان ساخت که گروه داعش بيش از آنکه در سوريه با دولت دمشق بجنگد، مشغول درگيري با ديگر گروههاي شورشي در سوريه است.
اين گزارش افزود: داعش نشان داده که ميخواهد آتش فرقهگرايي را هم در عراق و هم در سوريه شعلهورتر کند. هرگونه اقدام در تقويت جايگاه آنها باعث افزايش نگراني ميشود.
گزارش سازمان ملل همچنين با پوشش دوره زماني اواسط ماه مارس تاکنون توصيف کرد که چطور دولت سوريه در استانهاي دمشق و حلب پيروزيهاي راهبردي به دست آورده است.
براي تهيه اين گزارش 20 بازرس سازمان ملل از 300 فرد سوري در اين کشور و کشورهاي همسايه آن مصاحبه کردهاند. آنها گفتند که جرايم جنگي و جرايم رخداده عليه بشريت را در سوريه مستندسازي کردهاند و چهار فهرست محرمانه اسامي متهمان را براي محاکمه در آينده تهيه کردهاند.
در اين گزارش آمده است: جامعه بينالملل بهويژه شوراي امنيت سازمان ملل هنوز نتوانسته خواهان مسئول دانستن افرادي شود که مرتکب جرم عليه مردان، زنان و کودکان سوريه شدهاند. اين جامعه از طريق انفعال خود فضايي را ايجاد کرده که بدترين انسانها به ابراز وجود در آن بپردازند.